Close
Skip to content

Η τέχνη του καφέ

Το ‘A tot’ στην οδό Λέκκα κρύβει ευχάριστες και υγιεινές εκπλήξεις!

Ερώτηση πολλαπλής επιλογής:

Τι σημαίνει a tot;

Α. το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι, τον μπόμπιρα.
Β. μία δόση από δυνατό αλκοολούχο ποτό, το «σφηνάκι»
Γ. όλα τα παραπάνω.

Ας προσεγγίσουμε τον ορισμό ξεκινώντας από τα συστατικά του μέρη.

Ποια είναι αυτά:

Η Ρεβέκκα, ο Παναγιώτης, το πάθος και το μεράκι τους για τη δουλειά τους.
Το Λιλιπούτειο κατάστημα στην οδό Λέκκα 28 με τον ανοιχτόκαρδο διάκοσμο.
Τα εξαιρετικής επιλογής ποιοτικά προϊόντα που προσφέρονται.
Το φιλικό service και ο σεβασμός στον πελάτη.

Στην οδό Λέκκα λοιπόν, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν καταφέρει να χωρέσουν τα παραπάνω σε ένα μαγαζί 13 τ.μ., που αποτελεί μια αναζωογονητική όαση στο ημερήσιο δρομολόγιό μας στο κέντρο της Αθήνας, είτε είναι για δουλειά,  για ψώνια, ή για οποιοδήποτε λόγο.

 

 

Ο ΧΩΡΟΣ

Είτε περνάς από μπροστά τυχαία, είτε κατευθύνεσαι σε αυτό, ο ανοιχτόχρωμος διάκοσμος, τα πράσινα φυτά, η τάξη που επικρατεί, η cozy ατμόσφαιρα και η φιλόξενη αύρα των ιδιοκτητών θα σε προκαταλάβουν θετικά και ευχάριστα.

 

 

Στην πρώτη επίσκεψη δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Ευτυχώς οι ιδιοκτήτες θα σε συμβουλεύσουν σοφά. Στη δεύτερη, όντας λίγο πιο εξοικειωμένος, πας για να ξαναζήσεις την πρώτη απόλαυση και να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Στην τρίτη επίσκεψη έχεις δική σου «ατζέντα» και πας με στόχους τόσο για τον καθημερινό καφέ και το ξεχωριστό συνοδευτικό του, όσο και με λίστα για το σπίτι. Είσαι πλέον «δικός τους»…

ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ

Oι καφέδες της Samba (έμπειροι coffee roasters στην Αθήνα) έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο offering του καταστήματος, τόσο με blended ποικιλίες όσο και με μονοποικιλιακούς που σας προσκαλούν να τους γευτείτε και να τους γνωρίσετε. Καφέδες από φρεσκοαλεσμένους επί τόπου κόκκους από Βραζιλία, Αιθιοπία, Κένυα, Ελ Σαλβαδόρ, Ουγκάντα, Κολομβία, Νικαράγουα, Περού, σας ταξιδεύουν σε ένα απαράμιλλο ταξίδι αρωμάτων, γεύσης και τελικά συναισθημάτων.

 

 

Στην ίδια φιλοσοφία των εξαιρετικών προϊόντων, τα τσάγια και αφεψήματα Rhoeco είναι διαθέσιμα στο κατάστημα. Βιολογικά τσάγια (μαύρο και πράσινο) και βότανα όπως χαμομήλι, σιδερίτης (τσάι του βουνού), λουΐζα, εχινάκεια μπορούν να καταναλωθούν άμεσα ή να τα απολαύσετε στο σπίτι σας.
Τα κόκκινα και λευκά κρασιά από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία αποτελούν εξαιρετικές επιλογές της Ρεβέκκας και του Παναγιώτη και προοιωνίζονται τις εκπλήξεις που πρέπει να περιμένουμε από το συγκεκριμένο «μπόμπιρα».

 

 

Στις γεύσεις του A tot θα συναντήσετε και energy bars & balls, granola σε διαφορετικούς συνδυασμούς, βιολογικούς ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρα και φουντουκοβούτυρα, κατάλληλα για φόρτιση του οργανισμού μας επιτόπου ή/και στο σπίτι με μοναδικά υγιεινό τρόπο.
Cookies με κομμάτια σοκολάτας, με βρώμη, κανέλα και μήλο, κ.ά., προσφέρονται σαν συνοδευτικό του ροφήματός σας- η ποιότητά τους είναι μοναδική και η ποικιλία είναι μεγάλη, όχι μόνο στα κλασικά, αλλά και στα vegan.

 

 

Οι τάρτες είναι όχι απλά ενδιαφέρουσες, αλλά must-taste και επίσης διαθέσιμες σε vegan λαχταριστές επιλογές: με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο, με λεμόνι ή με raspberry και mango. Το μεράκι των ιδιοκτητών είναι εμφανές παντού.

 

 

Η απάντηση στην αρχική ερώτηση πολλαπλής επιλογής προκύπτει λοιπόν αβίαστα :

A tot σημαίνει «συμπυκνωμένη δύναμη» είτε είναι μπόμπιρας, είτε σφηνάκι είτε το συγκεκριμένο κατάστημα στην οδό Λέκκα 28. Ας την αξιοποιήσουμε για να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητά μας.

 

 

 

Skip to content